What's all the fuZZ about?

volgorde xmen films

Volgorde van de X-Men Films: Waar Beginnen?

Als je de X-Men films volgt in de release volgorde, kom je veel van de achterliggende verhalen tegen die bedoeld zijn om eerdere films te verklaren. Dit kan leiden tot veel verwarring over wanneer bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Bovendien missen sommige mensen belangrijke achtergrondinformatie over personages die ze niet kennen. Als je de films volgt in chronologische volgorde, kun je echter alles begrijpen zonder enige verwarring. Je krijgt ook een beter idee van hoe de personages zich ontwikkelen door de jaren heen.

xmen

Hier is de volgorde waarin je de X-Men films moet kijken:

 • X-Men: First Class: Dit is het verhaal van de jonge Charles Xavier en Erik Lehnsherr, die later bekend zou worden als Professor X en Magneto. Ze leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog en vormen een sterke band. De film volgt hen terwijl ze hun krachten ontwikkelen en probeert te achterhalen wat ze met hun leven moeten doen.
 • X-Men: Days of Future Past: In deze film keert het originele X-Men team terug, waaronder Wolverine, Professor X, Magneto, Storm en Cyclops. Ze moeten een toekomstige versie van New York City beschermen tegen Sentinels, die bedoeld zijn om alle mutanten uit te roeien.
 • X-Men Origins: Wolverine: Dit is het verhaal van hoe Wolverine is geworden wat hij is. Het volgt hem en zijn broer, Sabretooth, tijdens hun jaren als soldaten in de Amerikaanse Burgeroorlog en Wereldoorlog I.
 • X-Men: Apocalypse: In deze film wordt een jonge versie van Professor X, Cyclops, Jean Grey en Storm geconfronteerd met Apocalypse, een krachtige mutant die bedoelt is om de wereld te vernietigen.
 • Dark Phoenix: Dit is het verhaal van Jean Grey, die haar krachten niet langer kan beheersen nadat ze wordt geraakt door een kosmische storm. Ze moet leren om haar krachten te begrijpen voordat ze de wereld vernietigt.
 • X-Men: De eerste X-Men film die werd uitgebracht van de reeks. Het volgt een team van mutanten, onder leiding van Professor X, die moet vechten tegen Magneto en zijn broederschap van slechte mutanten.
 • X2: X-Men United: In deze film komen de X-Men samen met hun vroegere vijand, Magneto, om te vechten tegen een nieuwe bedreiging genaamd Colussus.
 • X-Men 3: The Last Stand: In deze film moeten de X-Men kiezen tussen het redden van een van hun teammates of de wereld tegen een nieuwe bedreiging, genaamd Phoenix.
 • Wolverine: Dit is een spin-off film die zich afspeelt in het Jaar 1845 en volgt Wolverines zoektocht naar wraak nadat zijn geliefde broer wordt vermoord.
 • Deadpool: Dit is een spin-off film over de anti-held Deadpool, die op zoek is naar wraak nadat hij wordt gediagnosticeerd met kanker.
 • Deadpool 2: In deze film komt Deadpool samen met een nieuwe team van mutanten, genaamd X-Force, om te vechten tegen Cable.
 • The new mutants: Dit is een film over een team van jonge mutanten die vastzitten in een psychiatrische instelling en moeten leren om hun krachten te beheersen.
 • Logan: Dit is de laatste film in de reeks en volgt Wolverine terwijl hij een jonge mutant genaamd Laura probeert te beschermen.

Volgens velen is dit niet alleen de beste volgorde om ze te bekijken, maar ook de enige volgorde die echt logisch is. Je krijgt een beter beeld van hoe de personages zich ontwikkelen door de jaren heen en je mist geen belangrijke achtergrondinformatie over personages. Bovendien is er geen verwarring over wanneer bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Als je de X-Men films nog nooit eerder hebt gezien, is dit absoluut de beste volgorde om ze te bekijken. Veel kijkplezier!

Klaar met X-men? Bekijk dan ook de juiste volgorde van de Spider man films en de juiste volgorde van de Marvel films.

Laatste nieuws