What's all the fuZZ about?

Two people sitting next to an american bully dog in a park next to a river

American Bully: Een ras apart

De American Bully is een ras apart en in Belgiƫ nog niet heel bekend. Niet alleen vanwege zijn imposante verschijning, maar ook door zijn karakter. Ben je op zoek naar een hond die veel aandacht vraagt en waar je veel lol mee kunt hebben? Dan is de American Bully wellicht iets voor jou! In dit artikel lees je alles over de soorten American Bullies, waar je ze kunt vinden en wat hun voornaamste eigenschappen zijn.

Welke soorten American bully bestaan er?

De American Bully komt in verschillende maten: pocket, standard en XL. De pocket is de kleinste van het ras en wordt niet groter dan 35 cm. De standard is de meest voorkomende maat en is tussen de 40 en 50 cm groot. En tot slot is er de XL, dat kan wel 70 cm groot worden! Allemaal hebben ze een stevige bouw met massieve botten, dikke spieren en een korte vacht. Hun oren zijn meestal naar achteren gedragen of half omhoog geklapt.

Wat voor een hond is de American Bully?

De American Bully is een liefdevolle en aanhankelijke hond, maar ook energiek en vrolijk. Hij is heel intelligent en snel in de geest, waardoor hij makkelijk te trainen is. Omdat hij niet bang is voor andere honden of mensen, is hij ook geschikt als waakhond. EĆ©n van zijn voordelen is dat je niet veel aan hem hoeft te doen qua verzorging: een korte wandeling per dag volstaat en af en toe een borstelbeurt is voldoende.

Heeft de American Bully een slechte reputatie?

De American Bully is geen goedkope hond omwille van het nog maar korte bestaan van het ras. Het aantal professionele fokkers is beperkt en de wachtlijsten vaak lang. De dure prijzen van de honden heeft door de jaren heel wat onervaren fokkers aangetrokken om er een heuse business van te maken. Met ondoordachte kweken tot gevolg die het ras niet ten goede kwamen. Veel honden kwamen in verkeerde handen terecht en er was geen sprake van een degelijke ondersteuning van fokker naar eigenaar. Mede dankzij het robuuste, stoere voorkomen van de honden voelen behoorlijk wat eigenaars zich geroepen om juist met die eigenschap op te scheppen. Dit alles heeft ertoe geleid dat dit ras geen makkelijke start heeft gekend op het Europese vasteland. Wie echter voldoende research doet en bij de juiste fokker terechtkomt zal snel merken dat niet de hond aan de basis ligt van deze kwalijke reputatie.

Waar zijn American Bullies te vinden?

De American Bully is niet heel bekend in Belgiƫ, maar gelukkig zijn er wel fokkers die dit ras aanbieden. Op de website van de American Bully Kennel Club Belgium (ABKC) vind je een lijst met fokkers in Belgiƫ en Nederland. Je kunt ook terecht bij verschillende hondenscholen, die soms American Bullies aanbieden. Denk er wel goed over na voordat je een American Bully aanschaft: ze zijn niet geschikt voor iedereen! Patsers, gelieve te onthouden.

Laatste nieuws